INFRASZAUNA HATÁSA

Az infraszauna és a finn szauna közti néhány különbséggel többé-kevésbé tisztában vannak azok, akik szívesen hódolnak a szaunázásnak. Azonban a különböző működésekből következően a szauna típusok hatásai is más jellegűek lehetnek. Az infraszauna működési elveivel és jótékony hatásaival a következő sorokban ismerkedhetnek meg.

Az infraszauna működéséről néhány mondatban

Tudományos kutatások sora foglalkozik az infraszauna hatásainak felmérésével. Működési elvét tekintve az infraszauna hasonlít a napsugárzáshoz, azonban a káros, ultraibolya komponensek itt nincsenek jelen. Az infravörös sugarak a fény láthatatlan tartományán keresztülhaladva jutnak el az emberi testbe. A hatékonyság érdekében ezért az infraszauna mérete nagyságrendekkel kisebb a finn szaunáénál, és ez sokak számára ideálisabb megoldás is.

Az infravörös sugarak 80%-a az emberi testben koncentrálódik, és a bőr egyenletes felmelegedését, illetve a pórusok kitágulását követően, kb. 4 cm mélyen hatol a szövetekbe. A vérkeringésen keresztülhaladva felmelegíti a teljes testet, majd megindul a természetes izzadás.

Az infraszauna gyógyító és szépítő hatásai

infraszauna_ dal desing

Míg finn szaunázás esetében a verejték 97%-a víz, az infraszauna a mélyebb rétegekből hívja elő a lerakódott, illetve fölösleges vegyi és méreganyagokat. Ezért az infravörös sugarak hatására történő izzadásnak csak 80%-a víz, a maradék fölösleges zsír, illetve nehézfémek és más kémiai anyagok elegye.

Az infraszauna hőmérséklete általában 35-40 fok, így azok számára is ideális a használata, akik nem bírják a finn szauna magasabb hőmérsékletét, hiszen ez a hőmérséklet kevésbé megterhelő a szervezet számára.

Az infraszauna használatnak legfontosabb jótékony hatásai az alábbiak:

  • Egy intenzív infraszaunázás 30 perce alatt akár 600-800 kalóriát is elégethet a szervezet.
  • Felgyorsul az anyagcsere, ami elősegíti a gyors méreganyag-kiürülést a testből.
  • A méregtelenítés nemcsak a fizikai testre van hatással, de enyhítheti a stressz okozta mentális tüneteket, nyugtató hatással bír.
  • Növekszik az immunrendszer védekező képessége, továbbá öngyógyító folyamatok is elindulnak.
  • A vérkeringés is gyorsabb lesz, aminek sejt regeneráló hatása van, így felfrissülést okoz.
  • Mindezek hatására a szervezet zsírbontása is elindul, amely a fogyás mellett a cellulitisz, vagyis narancsbőr ellen is hatásos.
  • Továbbá az infraszauna használatot követően a bőr is felfrissül, visszahúzódnak a bőrgyulladások, regenerálódnak a kötőszövetek.

Kinek ajánlott az infraszauna használata?

infraszauna_ dal desing

Bárki számára, akinek idejébe nem férnek bele az adott esetben több órás finn szauna szeánszok, esetleg túl magasnak gondolja a klasszikus szaunák hőmérsékletét, ám a szaunázás jótékony hatásairól mégsem akar lemondani. És természetesen bárkinek, aki úgy érzi, szívesen méregtelenítené testét, és pihentetné lelkét infravörös sugarakkal.

A Soumi Sauna, bármely szauna típus, így infraszauna rendelése esetén is teljes mértékben az Ön egyedi igényei alapján tervezi meg, és építi be szaunáját. Kisebb hely- és időigénye miatt méltán egyre népszerűbb ez a típus, magasan képzett csapatunk pedig azon dolgozik, hogy kreatív és személyre szabott megoldásokat kínáljunk a szauna tervezés és kivietelezés során is. Azok számára pedig, akik nem tudnak dönteni a két szauna típus között, és mind a finn, mind az infraszauna hatásait élvezni szeretnék, lehetőségük van kombiszauna tereztetésére, illetve a két szauna egymás mellé építtetésére is.